söndag, maj 25, 2008

Tidigt sommarlov

Jag har tyvärr svårt att hinna med bloggen nu när jag filmar. Arbetet har gått in i en annan fas och fritiden går åt till vila eller inspelningsförberedelser. Återkommer igen i augusti då jag tänker blogga från repetitionerna av Uggla Rheborg Ulveson. Tills dess... Trevlig sommar och ha det gott.


onsdag, maj 14, 2008

Army Holds Annual 'Bring Your Daughter To War' Day



Mer från The Onion.


Home Depot



Här är en fantastisk sketch från The Onion där Home Depot hyllar en Irakhjälte med bra priser på verktyg.

Ha en bra dag.


tisdag, maj 13, 2008

Ledigheten förföljer mig


Idag när jag kom till studion så möttes jag av tjock svart rök. De visade sig att en vägg som skulle sprängas sprängdes lite för mycket så det tog eld i studion och dekorbygget förstördes... Det såg ut som Beirut därinne. Jag blev ledig och dekorbyggarna fick övertid med att återställa allt. Ingen skadades så det är frid och fröjd förutom lite övertid då men jag blev alltså ledig igen. En dag till. Så idag gjorde jag annorlunda mot igår. Jag tog en runda på stan och besökte folk jag känner. Klev in på deras kontor och konverserade. Trevligt faktiskt. Men imorgon skall jag få filma igen. Då har dom sanerat och vädrat studion. Längtar. Det är ju skönare och lättare att tala med folk när dialogen är skriven och inrepeterad. Riktiga möten blir lätt så spontana och dialogen driver iväg åt något håll som man inte tänkt sig. Dessutom ställs man ju till svars om man säger något tokigt.


måndag, maj 12, 2008

Idag har jag inte gjort något alls

Jag är ledig från inspelningen idag och tänkte att det skulle vara trevligt med lite fritid. Nej, de var det inte. Jag har inte gjort något vettigt alls. Slängt lite skräp. I övrigt inget. Jag sitter av tiden och ute är det åtta grader. Jag förstår mig inte på människor som gillar att vara lediga. Vad gör man då? Inget. Vad är det för liv?


fredag, maj 09, 2008

Nya dräkten


Kenny i rätt outfit och i rätt miljö. Det här är den nya dräkten. Fast just i denna bild är den extrautrustad med dubbla hairminators. Det syns för det är dubbla elsocklar i bältet. Alla hairminators drivs av 220 volt växelström under combat. Precis som vanliga hårtorkar. Bakom Kenny syns också lite fragment av Kejsar Zings domedagsmaskin.


torsdag, maj 08, 2008

Jackpot enligt Expressen


Enligt Expressen kommer jag personligen att få åtta miljoner av staten. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Tack! Inte ett öga är torrt här hemma. Jag har alltid haft ett horn i sidan till staten men efter att ha läst Expressen idag så har jag omvärderat staten.

Jag vet inte riktigt vad det är som fått staten att ge mig åtta miljoner. Kanske har dom sett dagstagningarna från Kenny Starfighter och tänkt att mitt skådespeleri är värt en extra liten belöning. Jag vet inte... men vi säger hurra här hemma i Täby och skålar i Cava och imorgon bitti tänker jag ringa Patrick Ryborn som är producent för Kenny och ge honom mitt kontonummer för enligt Expressen så är det alltså jag som skall ha pengarna från SFI och inte produktionen.

Hurra för mig! Hurra för staten och hurra för Expressen!



onsdag, maj 07, 2008

Kenny i mycket udda outfit



En liten bild från Ytong i Kumla. Kenny i rosa. Jag vill passa på att tacka Reine Tapper för omsorgen att sy upp perfekta "guido" slacks åt mig.


måndag, maj 05, 2008

Kennybarnen


Idag hade vi extrafint besök på inspelningsplats. Gabriel, Linus, Johan och Josefin eller som dom egentligen heter Tyrone, Burken, Markus och Sofia dök upp och medverkade i en scen på Myltas Glassbar. Dom har dubblerat sin ålder sedan sist. Det har inte jag gjort. Jag är exakt lika ung nu som då. Märkligt det där med ålder...

lördag, maj 03, 2008

Borrelia


Se klippet i HD
Ännu ett litet klipp från Norra Brunn den 29 april 2008


Hola. Me llamo Johan. Soy suecco. El perro es bajo la mesa.



Vad sägs om lite bra spansk musik till helgen.


Action med skottkärra och fyrhjuling

Vi filmade i Uppsala igår. På ett stort torg stod jag på rullande sulor och höll i en skottkärra med Bill Skarsgård och Carla Abrahamsen som spelar roller i Kennyfilmen. Vi drogs fram över torget av en fyrhjuling och jag ljuger inte om jag säger att vi såg extremt töntiga ut. Jag stod med putande röv böjd över kärran och åkte i 10km/h. Man fick lust att springa runt till alla flanörer och förklara.

"jo men alltså traktorn och rullsulorna skall tas bort i efterhand, för fan. Vi är bara 25% av bilden. Det kallas CGI. Det skall se ut som om vi flyger. Sen gör det det. När det är färdigt blir det inte töntigt."

Det fanns nog ingen på det där torget som skulle satsa en spänn i filmen. Kulmen blev när en pappa vände sig till sitt barn och sa. "Satan vilken lågbudget"

Därför var det skönt att vi brände av en eldbomb mitt på torget innan vi lämnade Uppsala. Till och med a-lagarna höll på att skita på sig.


torsdag, maj 01, 2008

Kennys rumpa


Se klippet i HD
Calle Åstrand, en av regissörerna till Kenny Begins berättar om dagens bilder