söndag, december 28, 2008

Doris Svensson



Trevlig bieffekt efter att ha sett Stjärnorna på Slottet igår. Vad jag förstår så spelar Loffe trummor på denna skiva. Den är väldigt bra. Jag gillar Doris röst.

tisdag, december 23, 2008

Ensamseglaren 34 - 38 (sista)


söndag, december 21, 2008

Eskilstuna & Uppsala

Jag skall göra två standupföreställningar tillsammans med Dominik Henzel i vår. Den ena i Uppsala (1:a april) och den andra i Eskilstuna (2:a April). Jag och Dominik möttes första gången 1987 på en provfilmning för en ungdomsfilm som hette Mr Big. Jag var helt grön och hade aldrig filmat förr. Dominik var rutinerad från filmen G och var yvig, högljudd och oartig. Vi gjorde några scener ihop och fick sen vi varsin roll. Jag upplevde att vi var extremt olika men av någon anledning blev vi ändå vänner under inspelningen och har så varit sedan dess. Kanske beror det på att vi delar samma syn på humor. Vad som är roligt är vi oftast helt överens om.

Det var också tillsammans med Dominik som jag för första gången framträdde på en scen som Percy Nilegård. Det fanns ett ställe på Birger Jarlsgatan som hette Birger Bar och när dom fyllde fem år så höll Dominik i underhållningen. Han övertalade då mig att göra ett oannonserat framträdande som min nya figur Percy. Jag gjorde det. Blev missförstådd och höll på att få seriöst med stryk av upprörda gäster. Ingen fattade nämligen någonting. De upplevde mig bara som arrogant, störande och överlägsen.

Det finns en video från detta framträdande. Det är ganska risig kvalité. Den är gammal. Det var nog 1989... men ni får ett litet smakprov från den i alla fall. Trots att jag suger hårt. Det var det första percy-gigget. Det absolut första.



Det är därför helt lokiskt att vi nu firar detta med ett litet 20 års jubileum genom att köra standup tillsammans. Två röster men en gemensam nämnare i humorn. Dominik kör en halvtimma och jag en timma. Rakt på. Utan paus Kom och kolla.

Biljetter säljs på Ticnet.

fredag, december 19, 2008

Ensamseglaren 27-33


onsdag, december 17, 2008

Kung Magnus


Magnus Ulggla är en artist som jag verkligen beundrar. Under hösten har vi haft en punkt i föreställningen ute på Cirkus där jag kommer ut på scenen och är dryg emot honom när han sjunger. Sågar honom helt enkelt. Det är en start på ett medley med låtar som handlar om att bli gammal. Men den här starten har under hösten utvecklats till ett helt eget nummer där jag verkligen inte håller tillbaka spydigheterna. Jag vet inte om jag själv skulle palla om vi bytte roller. Ett tag blev jag så illa omtyckt av publiken att jag blev tvungen att lägga in handlingar som förklarade att detta var på skoj. (Jag äter en stor godisbit och smackar med munnen... Det gjorde skillnad.) Men Magnus har varit väldigt noga med att jag inte skulle fega på något sätt. Det är verkligen starkt. Han är så jävla bra på detta och jag önskar att jag själv kunde bli lika tuff. Jag tror verkligen inte att jag skulle palla. Magnus är värd en guldmedalj i humor.

söndag, december 14, 2008

Slutsalut för Cirkus


Efter 53 föreställningar och ungefär sjuttiotusen besökare säger jag tack och hej till revyn. Igår hade vi avslutningsfest i restaurangen på Cirkus. Jag har nu återhämtat mig från den. Det tog hela söndagen.

lördag, december 13, 2008

Ensamseglaren 20-26


onsdag, december 10, 2008

Ensamseglaren 13-19


fredag, december 05, 2008

Premiären flyttad

Ensamsegalren 7-14


tisdag, december 02, 2008

1 och 2 december


Körde standup på Norra Brunn igår. När jag gick dit så var jag helt avtänd. Trött och full av måndag i mig. Men när jag kom dit så upptäckte jag att det var packat med folk och en väldigt bra stämning så jag vaknade till. Körde väl en 45 minuter och det mesta satt. Improviserade med publiken och fastnade för ett gäng som inte berättade vad dom jobbade med. Nått med IT fick jag ur dom. Sen gick jag hårt åt Telia som också var där. Jag ber om ursäkt om jag var lite för hård. :-) Ni är säkert förtjänta av att sälja Iphone.

Fick äntligen till Morran också. Tyvärr tog batterierna slut i min bandspelare så jag vet inte hur jag gjorde. På det igen bara. Nästa gig på Norra Brunn blir den 15 december.

Idag (2 december) släpper stadsteatern biljetterna till Mellanrum av Jonas Karlsson som jag kommer att spela i vår. Missa inte det. Bryggan tar bara 70 pers åt gången. Inte som Cirkus där jag är nu. Dom tar 1600. Där har vi bara åtta föreställningar kvar innan vi stänger ned. :-( Det känns lite sorgligt att sluta med revyn. Vi har fått bra snurr på den och lakansnummret är ju något speciellt att få göra. Men så är det.

måndag, december 01, 2008

Ensamseglaren 1-6



Jan Linette beslutar sig för att segla jorden runt helt själv. Följ hans färd här i december. Se det som en veckojulkalender från mig. Postar mer senare. Filmerna är från Spermaharen (2001)