onsdag, mars 05, 2008

Möten

Idag är hela min dag fulltecknad med möten. Tyvärr på olika platser. Jag får alltså åka runt stan hela dagen. Hit och dit. Det är ingen struktur alls. Idealet är istället att boka in alla möten på en och samma plats. Ett mötesrum tänker du kanske... Nej. En restaurang. Man sitter vid samma bord och äter hela dagen. Sen låter man folk komma och gå. Helst skall man hitta ett bås med ett bord som är avsett för sex till åtta personer. Då kan man fläka ut sig som Tony Montana och ta emot möten.

Jag träffade en gång en man som gjorde så och vid ett tillfälle under mötet sa han. "Nu får du gå. Nästa möte kommer strax" Man riktigt kände statusskillnaden. Jag samlade ihop mina saker, bockade och gick. Man brukar ju känna under ett möte när det är dags att bryta upp, men de signalerna fick jag aldrig eftersom han inte tänkte gå. Det blev lite "byxa ner" på mig istället. Trots det kan jag inte annat än gilla idén av att man sitter en hel dag och äter sig igenom mötesagendan.

Annars har jag svårt för ofokuserade möten som drar ut på tiden. Då är äggklockan bra. Man sätter den på fyrtiofem minuter och säger. "När den här ringer så skall vi ha gått igenom agendan" och så kör man. Den är tydlig när motparten inleder mötet med att ställa fram ramlösa, läsk, kaffe, mackor och ett svällande kakfat.

-Nu stänger vi av mobilerna va?... Har ni också blankt hela eftermiddagen?

-Nej det har vi inte. Här är äggklockan...

2 kommentarer:

Ströbaek sa...

Det är värre att stå och vänta på att komma in i "båset". Man veta att ens möte börja 14 och nu är kl 14.25, det andra mötet var mer intressant än mitt kommer att vara och hur ska jag kunna presentera mitt på så kort tid... panik.
Jag tror att det är det som är härskarteknik.

HS sa...

Att "äta sig igenom mötesagendan"... Jag kan tänka mig att Stenbeck jobbade så. Och som det gick sen.