söndag, december 21, 2008

Eskilstuna & Uppsala

Jag skall göra två standupföreställningar tillsammans med Dominik Henzel i vår. Den ena i Uppsala (1:a april) och den andra i Eskilstuna (2:a April). Jag och Dominik möttes första gången 1987 på en provfilmning för en ungdomsfilm som hette Mr Big. Jag var helt grön och hade aldrig filmat förr. Dominik var rutinerad från filmen G och var yvig, högljudd och oartig. Vi gjorde några scener ihop och fick sen vi varsin roll. Jag upplevde att vi var extremt olika men av någon anledning blev vi ändå vänner under inspelningen och har så varit sedan dess. Kanske beror det på att vi delar samma syn på humor. Vad som är roligt är vi oftast helt överens om.

Det var också tillsammans med Dominik som jag för första gången framträdde på en scen som Percy Nilegård. Det fanns ett ställe på Birger Jarlsgatan som hette Birger Bar och när dom fyllde fem år så höll Dominik i underhållningen. Han övertalade då mig att göra ett oannonserat framträdande som min nya figur Percy. Jag gjorde det. Blev missförstådd och höll på att få seriöst med stryk av upprörda gäster. Ingen fattade nämligen någonting. De upplevde mig bara som arrogant, störande och överlägsen.

Det finns en video från detta framträdande. Det är ganska risig kvalité. Den är gammal. Det var nog 1989... men ni får ett litet smakprov från den i alla fall. Trots att jag suger hårt. Det var det första percy-gigget. Det absolut första.Det är därför helt lokiskt att vi nu firar detta med ett litet 20 års jubileum genom att köra standup tillsammans. Två röster men en gemensam nämnare i humorn. Dominik kör en halvtimma och jag en timma. Rakt på. Utan paus Kom och kolla.

Biljetter säljs på Ticnet.

6 kommentarer:

Tove sa...

Ett STORT grattis till Percy på 20-årsdagen!! Han leve!!

Fredrik sa...

Fan vad kul det var att se! Tack!

/Fredrik Andersson

Anonym sa...

Dominik Henzel snackar svenska va? Inte engelska? Funderar på ifall jag ska gå och kolla eller ej. Tycker det är jobbigt med stand up på engelska :D

Sören Olsson sa...

Tjena!

Kul att se.
Vad är 20 år?
Tid, antar jag.
Och ganska lång tid.
Men i ditt fall kan du väl vara glad att du bara blir roligare med åren. Det är som ett årgångsvin.
;o)

Ha det bra och Löka till!
Och God Jul, förstås.

Mitt Måleri sa...

hej
skön blogg =)
måste ju bara se dig när du kommer till stan E-TUNA...
kram pia

Artistic sa...

Jag satt nyss och bestämde med mig själv att jag skulle dyka upp i Göteborg när ni kommer dit. Vadå Eskilstuna och Uppsala och bara två gig? Det blir väl Göteborg? Annars får jag väl ta in på Formula 1 hotel med min jycke Görgen med G.