lördag, april 19, 2008

Bensinen rinner rakt igenom min Lambretta


Jag har försökt laga min vespa idag. Förlåt. Min Lambretta. Jag tog en tur förra veckan och då slutade det med att bensinen rann rakt igenom förgasaren. Ut ur ett litet hål som har funnits där förut men det brukar ju inte rinna ut bränsle ur det. Nu rann det rakt igenom. Jag tänkte först att Vespaservice på Tulegatan skulle få se över den lite men när jag ringde så var killen som svarade reptilsnabb med att undanbe sig all beblandning med äldre Lambrettor.

-Kan nu hjälpa mig med min Lambretta?

-Nej.

-Varför inte det?

-Nej... Det finns inga reservdelar.

-Jo det gör det ju och ni tog ju emot den förra året och hjälpte mig. Då gick det bra.

-Nej

-Jo.

-Nej. Inte längre. Det är slut med det nu. Nej.

-ehhh ok. Då får jag...

-Ja. Nej.


Jag hörde att han njöt över att avvisa mig. Det avslöjade hans tonfall. De var hårt, kärvt och avvisande men ändå fyllt av tillfredställelse. Skit samma. Jag har alltså börjat skruva själv nu och det kan ju sluta precis hur som helst. Jag är inte bra på att skruva. Men ibland lyckas jag. Förra året fixade jag bromsarna fram. Det gick bra. Bensintanken är bytt. Det gick bra. Men den här förgasaren. Jag har öppnat den förr och röjt i den. Den är ganska förlåtande. Jag vet inte vad jag gör men den har levererat ändå efter att jag varit där och kladdat. Men nu rinner bensinen bara rakt igenom... och angriper miljön. Jag vet inte vad det är för fel. Min plan är att ta bort förgasaren nu och sen sätta ihop den. Det är mitt kirurgiska upplägg. Jag tror på det. Annars så får ni gärna tipsa om någon som kan hjälpa mig.

11 kommentarer:

FrankieMonster sa...

Eltejp fixar allt.
Eller hota den med stryk, fungerar ibland.

Lycka till, jag är lika vilsen när det gäller sånt där som en bortglömd 10-ring på skansen.

Lina sa...

Du skulle ha tat fram Örjan lite.

asiL sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
asiL sa...

Oj,låter krångligt! Lycka till. :-)
Men det måste väl finnas fler företag som livnär sig på trasiga vespor i den stora Hufvudstaden?

Christian sa...

Äldre moppar brukar ha en flottör som reglerar bränsleflödet (i princip samma som reglerar vattenflödet i en toastol). Ibland fastnar flottören och ibland kan det gå hål i den. Då rinner bensinen rätt igenom förgasaren om man har otur. Ta isär, rengör och se om flottören kan röra sig obehindrat. Den ska kunna flyta också så kolla om det gått hål på den.

Fast det kan ju vara något annat också...

Theo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sara sa...

"Jag har ändå börjat skruva själv nu"
Ha ha! UNDERBART!

Anonym sa...

Jag vill se din M5 patrol car på sthlms Pridefestival i år. Det skulle va nåt för gaypolisen att sätta tänderna i.

Ni som inte vet vad jag pratar om; http://kennybegins.se

/Ninni

Anonym sa...

Verkar ju finnas reservdelar,
http://www.emscooters.se/ har en del förgasare till gamla vespor. Kanske är lättare att bara köpa en ny och byta.

maria sa...

"jag fick panik" och börja skruva själv tänker på okq8 reklamen om "gördetsjälvhallar" går aldrig bra när man ska försöka själv

Valium från Valier sa...

Visst är det livets mest frustrerande upplevelse att - som vuxen man - tvingas be om att att bli våldtagen på det mest förnedrande sätt, och sen stå där med mössan i hand och TACKA efteråt, och sedan ändå inte vara nöjd!

Jag talar om att lämna moppe/lambretta/bil/cykel eller vad som helst som man inte själv har tillräcklig kunskap kring för att kunna säga "sug ardenner" til verkstan och köpa delar i Pressbyrån för femti spänn och fixa det på en halvtimme.

Aaaaahhhh!!!! Jag blir så förbannad.