söndag, april 27, 2008

Vårhets


En helg med vårvärme och fan släpps lös. Det är omöjligt att bara slappna av och njuta. Överallt "vårrustar" folk. Allt skall tvättas. Bilar, trädgårdmöbler, verandor, fasader, stengångar. Jag får ont i magen. Jag vill slappa i solen. Det är ju omöjligt när varenda människa tävlar om att vara mest trogen lutheran. Jag får dåligt samvete. Jag försöker sola men kan inte släppa tanken på att jag borde göra annat. Jag funderar på att bygga ett stort plank runt min tomt och sen asfaltera min egen gräsmatta. Jag skall ha ett högt plank med taggtråd längst upp. Det skall vara lindat i stora cirklar. Sen skall jag sätta upp lysrör var femte meter som lyser utåt. Jag vill ha fångvårdslook på mitt plank. Om kvällarna flyger flugorna runt lysrören. Ljudet av ett brummande elaggregat kompletterar bruset från lövträden. Jag tror det skulle störa precis lagom. Den stora skillnaden är bara att innanför detta plank straffas man inte... man får ro. Man kan sola och lyssna på musik utan att behöva få dåligt samvete. Ty det som händer utanför planket. Det stannar utanför planket. Man ser det inte. Man ser bara en underhållsfri och skyddad trädgård byggd av asfalt, betong och taggtråd. Kryddad med fina underhållsfria solstolar från Ekerö Möbler.


7 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha!! Nej du är verkligen inte som man tror=)

Nu gäller det bara att övertyga Fru Fångvaktare och era Småinterner om att din plan är bäst.

Hos mig är det liknande aktiviteter i bästa "American style" anda- vem är störst bäst och vackrast med fetast grill?
//Ninni

Szara sa...

Du det finns ett trick!

Man ligger och solar och myser ÄNDÅ. Ta en valfri drink eller caffe latte och en god bok.. och var skadeglad åt alla dem som jobbar och sliter de första skälvande vårdagarna.

De missar ju hela grejen. Det finns tid sen till att putsa och feja..

Efter vintermörkret har vi fan rätt att lapa lite sol om vi vill det.

Moellre sa...

Skönt att det är någon annan som oxå vill asfaltera o måla grönt.

Det finns ju knäskydd åt barnen, plastblommor åt frugan och rondellhundar åt grannarna.

Är lite emot tanken på att hägna in det bara. Vore ju underbart att hetsa grannarna med det ständigt "nyklippta" gräset, de perfekta blommorna. Och inte minst en själv slappande i en vilstol...

Anders Sparring sa...

Det är ju just den här typen av inlägg som får en att inse att villa, det är inget att ha.

Anonym sa...

Min dröm är också att ha en stor mur runt mitt hem (hur ska man annars få ett privatliv utomhus?) Jag förstår inte svenskarnas förtjusning i att ha knähöga buskar eller staket (what´s the point?)
Nä, jag vill ha en stor pool över halva tomten, andra halvan ska vara altan då slipper jag gräs i bassängen.
Annars kan du ju skaffa en get eller får, de äter väl gräs så slipper du bry dej om att klippa och gödsla.
/ingela

sara sa...

Herregud!
Det låter som Mexico...

Ingela sa...

Jag snubblade över det här huset och tänkte på dej. Utan gräsmatta och med mur. Fast det bizarra här är väl tågstationen och alla speglar.http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/158362