fredag, november 21, 2008

Städning


Idag har jag varit ledig och skrotat hemma. Mycket skönt. Men jag ville vara duktig också så jag började städa mitt arbetsrum. Jag har haft galet mycket skräp därinne nämligen. Men ju mer jag städar desto desto stökigare blir det. Nu har jag slängt sex säckar och det råder undantagstillstånd i rummet. Överallt ligger det saker/skräp. Jag förstår inte hur jag förvarade allt innan? Jag hade en hylla. Den var helt fullproppad. Men den var så ful så den slängde jag också. Det kanske inte var så bra. Nu står en halv ny Ikeahylla uppmonterad och över hela rummet ligger alltså pärmar, saker och sladdar. Jag har mer sladdar än hela TV4. Jag kan öppna sladdbutik. Jag har samlat alla sladdar i en påse. Jag packade alla lösa sladdar i en ICA kasse tills kassen blev hård som en fotboll. Sen flyttade jag runt kassen eftersom den bara var ivägen hela tiden. Till sist slängde jag den också. Nu vet jag hur det blir. Jag kommer snart sakna en sladd som finns i påsen och sen kommer jag rota efter den i soptunnan och då hamnar alla sladdar jag inte behöver på marken ute istället.

Nu har jag i alla fall stängt dörren till arbetsrummet och satt mig i köket istället. Tur att man har en bärbar dator också. Nu dricker jag en kopp thé och förtränger all städning. Jag funderar på en clean slate. Ut med allt i hela rummet. Skit i vad det är värt. Bort. Men jag vet inte. Lite väl drastiskt kanske.

5 kommentarer:

Jagärintesomdutrorheller sa...

Absolut att du gör så - ut med allt i från arbetsrummet. Men de nya säckar som genereras kan du inte slänga med en gång - lägg dem i garaget eller något förrådsartat - sen när du har förvarat ratet i ett halvår och inte behövt hämta igen ett enda pappersark, tingest eller liknande - då - Herr Rheborg, ber du någon köra detta till återvinningsstationen (du får absolut inte stå och rota i det själv vid stationen för återvinning för då tar du igen säkert en 53% av det hela)- sen är du fri från allt.
Lång process, ja, jag vet, men va fan, har du utrymme så, nada problema.

August sa...

"thé"

Larv.

(haha, jag har "fittsnö" som ordverifiering)

Lena sa...

Det där är en fascinerande tanke somäven jag funderat över hur det kommer sig...
Jag städar och städar, tycker att jag fyller påsar som far iväg till Polen med en vän som far dit med långtradare fylld av saker och kläder...men likväl så är det alltid fullt i detta hus...pryttlar och kläder som är bra att ha...
Sladdar har jag inte sådan förkärlek till som du men det finns annat,,,
Hoppas du får en fin helg!
Lena

Jonas sa...

Kan det vara så att du är ett "sladdbarn"?? :-)
ÄÄÄHH Den var visst krystad....
Har du inte hört Telias nya slogan och reklam om det "sladdlösa" hemmet.
Har märkt att när man städar börjar man oftas strategiskt i en ände av huset, och jobbar sig sakta igenom till andra änden. När man är färdig är det lagom dags att börja igen i den andra änden igen... konstigt...

JB sa...

Té är gott. Städa är tråkigt.

JB.