lördag, oktober 04, 2008

Dominiks korv

Min vän Dominik Henzel beställer alltid spansk korv av mig när jag är i Barcelona. Sk Butifarra. Jag orkar oftast inte köpa åt honom för han preciserar aldrig vilken typ av Butifarra han vill ha. Jag får alltid direktiv i stil med, "överaska mig". Saken är den att det finns så oerhört många olika butifarras. I princip skulle jag kunna gå ner till slaktaren med min smutstvätt och be honom packa en butifarra av den. Men när jag var nere nu senast så gav jag i alla fall mig in i korvträsket och letade upp några skinnhöljen som verkade goda.

Sen började korvarnas annorlunda resa hem. Jag hade bara handbagage. Alltså uppstod diuskussionen om dessa korvar var en flytande produkt eller inte. Vid incheckningen sa dom att det var 50-50 om det skulle gå men eftersom det var katalansk butiffara så erbjöd dom mig att checka in korvarna gratis och separat om jag skulle få problem. Den katalanska säkerhetspolisen klämde och kände på korvarna. Jag skulle själv vilja påstå att dom är mer eller mindre flytande. Vi pratar inte gammal trött Denniskorv från ICA nu utan katalansk lös-mojs i skinn. Men katalanerna vid röntgenapparaten var av annan uppfattning. "Nä du, det här går nog bra" Katalansk korv får bäras i handbagaget. Katalansk korv är hur rinnig den än må vara... fast. Katalansk korv kan aldrig utgöra ett hot. I klartext. Katalansk korv är inte Semtex.

När jag kom hem så kom vi överens om att Dominik skulle hämta upp sin korv i recptionen på Dramaten. En värdig avslutning på transporten hem. Men innan korven kom dit så fick den också skaka hand med Ernst Kirchsteiger och vara med i en radiosändning hos Radio Rix där den stiftade bekantskap med Johan Ulveson, Magnus Uggla och Gert Fylking & com.

Nu har Dominiks "vip celebrity sausages" äntligen kommit hem till Dominiks kylskåp och jag hoppas dom smakar. Jag undrar hur dom smakar? Kanske jag får köpa med några egna nästa gång.

Visca Butifarra, Visca Catalunya

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var i Barcelona för några veckor sedan. Mitt första besök där. Absolut inte det sista.
Jag var inne (eller var det utomhus? Under tak iaf.) i en matmarknad. Mycket färgrikt. En salig blandning av levande hummer på is, fikon, flådd kanin, valnötter och tjurmule. Lätt illamående blev jag efter ett tag.
Jag lyckades få med mig några äkta spanska korvar hem till min man. (Det var det jag skulle berätta bara.) och de var de absolut godaste korvar han smakat. Jag tyckte de såg så läskiga ut så jag vet inte om han talar sanning. Jag smakade inte.

/Petra

Jonas sa...

Efter dina korvars färd att dömma, kan dom nog springa av sig själva nu. I alla fall vill dom nog inte bli uppätna. Kan kanske ha dom som husdjur??

Johan B Fenix sa...

Spansk korv är god som dynamit. Skriver egentligen för att dela med mig ett av cult cabaré divan Ursula Martinez nummer. http://video.yahoo.com/watch/14680/1112820
Härligt roligt. Besök också www.ursulamartinez.com