onsdag, oktober 03, 2007

Café latte dränkt tangentbord


Jag skulle bli jätteglad om någon tillverkade ett kaffesäkert tangentbord. Det här är mitt andra denna månad som jag blir tvungen att slänga efter det att jag spillt ut min kaffe mitt över alla knappar. Det är dyrt att köpa nya och det är inte speciellt roligt. Det är ingen rolig pryl att köpa. Det senaste tangentbordet vägrade att låta mig göra blanksteg mellan orden efter kaffeincidenten. Dessutom fungerade bara de versala bokstäverna oavsett hur jag tryckte på shiftknappen. Följden blev att mina mail framstod som om en dåre skrivit dom. En enda lång räcka med versaler. Det betyder (tror jag) att jag skriker och är galen. Versaler utan blanksteg. Skriker utan paus. Vrålar ut orden utan att andas. Så kan man inte behandla sina medmänniskor. Eller bloggläsare. Jag skrämmer mina kunder. Nu har jag ett nytt tangentbord av fabrikatet Macally. Det var billigare en apples original, alltså det som nu ligger i papperskorgen efter två veckors användning. Jag vill ha ett tangentbord som man bara kan skölja av. Finns sådana?

13 kommentarer:

Bartie sa...

Nu låter det ju som att du har en mac. Men annars finns ju sånna här till PC.. :P
http://www.webhallen.com/prod.php?id=33694

***RHEBORG*** sa...

Ja, mac. Såklart. Ingen virusburk.

Magnus sa...

Hittade detta:
http://www.klickback.se/partner/apple_store_sverige/iskin_protouch_xt-tangentbordsskydd_for_apple-tangentbord_-_genomskinligt/

Magnus sa...

Här är tillverkarens sida:
http://www.iskin.com/protouch/xt_features.tpl?cart=11914191673300329

Björn sa...

Nya tangentbordet till Mac är fantastiskt skönt. Jag har aldrig haft ett bättre tangentbord. Kan rekommendera det starkt! Kaffesäkert vet jag dock inte om det är ;)

Vad kör du för mac?

Anonym sa...

USB-tangentbord torde fungera till både PC och Mac.

Hitta nån billig variant och inhandla 5-pack :)

Martin sa...

Tjena herr Rheborg!
Det går att skölja av det tangentbordet du redan har slängt! Kör på lite vatten bara sen låter du det torka i ugnen på lågvärme (eller bastun) ett par timmar så kommer det att funka prima!
Jag har gjort det efter en olycka med juice och en gång med kaffe med mitt och det funkar finfint! Se till att vara rätt sparsam med vattnet samtidigt som du inte ska mjäka för mycket! kaffet ska ju bort eller iaf spädas ut ganska mycket!


Rapportera hur det går sen också!


MVH //

Martin

Annica sa...

Det låter som att du borde låta bli att dricka kaffe vid datorn. Eller så kan du ju köpa en sådan där hjälm med hållare och sugrör. ;-)

Anonym sa...

japp pa ett foretag jag jobbade pa tidigare tvattades faktiskt tangentborden i diskmaskinen varje helg av hygieniska sjal. Jag ljuger inte, men folk tror oftast det.

Jeppe sa...

Måste pusha för skribenten några snäpp upp. Det GÅR att skölja av tangentbordet, men man måste se till att det torkar ordentligt efter avsköljningen bara. Skölj försiktigt på en gång, innan kaffet börjar torka in bara. Lycka till!

***RHEBORG*** sa...

Det här med diskning låter skoj. Det skall jag prova. Lovar återkomma med resultatet

David, Umeå sa...

Undrar hur mycket tråkigare mitt liv blivit utan er i Killinggänget?
Ja, det är ju sånt som en 29-åring idag funderar över. Ni levererar ALLTID.

Roligast i Sverige: Johan Rheborg, Robert Gustafsson, Henrik Schyffert. Och Johan Glans. Och så Fredrik Lindström som liksom känns besläktad med er killingar.

En fråga: Inga planer på nån stand-up i Norrland i höst/vinter?

Anonym sa...

Hej, jag är nyfiken! Hur gick det att tvätta tangentbordet i diskmaskinen??

//Pontus