söndag, oktober 07, 2007

Radiohead

Det här var ett skönt grepp. Jag har beställt och valde att betala 4.50 pund. Det är ungefär 60 kr. Väldigt skönt moraliskt dilemma man ställs inför. Hur mycket är en skiva värd om man nu vill betala och får välja belopp själv? Du kan fylla i 0kr om du vill men blir väl då registrerad som snålis antar jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är trevligt att pengarna slipper gå via ett skivbolag, måste jag säga. Inget emot skivbolag - de måste så klart få in pengar för att överleva precis som alla andra - men det känns bättre att betala mer direkt till artisten. Jag var dock lite snålare än dig och betalade bara £3.50... :)

Har funderat lite på om de vattenmärker upp filerna på något sätt så att de kan spåra vem som spridit skivan. Skulle ju vara ett fräckt grepp om de som betalat noll och ingenting och sen sprider filerna helt plöstligt har ett fett uttag på sitt Visa-kort med referensen "Fuck you very much". :)

Anonym sa...

Vattenmärkning är inte speciellt effektivt och går att ta bort. Det räcker men en endaste person som rensar bort det, sen är spridningen igång och allt är som vanligt. All musik dyker förr eller senare upp, oavsett distributionsformer och försök till skydd.

Dessutom är väl det här tänkt som et socialt experiment. Det faller lite om man inte tillåter missbruk. Målet är väl ändå att se hur folk, just nu, behandlar möjligheten att betala efter vilja direkt till artisten.

Som sagt, inget ont om skivbolag. Men en så stor industri som är så utsatt som skivindustrin kommit att bli, kan man kanske förstå att de känner sig hotade och reagerar därefter. Trist att så likartad musik tycks komma ur processen och att artisterna ofta knappt får betalt.

All heder till Radiohead för att de försöker. Hoppas bara resultatet blir positivt.

Ja just det, hoppas även att skivan är i klass med Kid A, Amnesiac och givetvis OK Computer också. Det börjar bli dags för en ny klassisk radioheadskiva från början till slut :)

krille krokodil sa...

Jag tycker det är en skön idé.
Vi snackade om det här tidigare idag, då var det en som sa.
-Ähh vad jobbigt, jag laddar hem plattan nån annan stans istället!

60 spänn e väl på gränsen till snålt?
Jag köpte min för 62!

Anonym sa...

Jösses vilken koll man har. Jag hade inte ens sett att de gett ut en skiva. Får väl se när den hamnar i cd-hyllan. Har börjat slita min "Com-lag"-skiva. För övrigt ett bra tips, även om det är en B-sida.