tisdag, oktober 23, 2007

Två olika gig idag

Idag kör jag dubbla standup gig. Först ett företagsjobb och sedan på Norra Brunn. Jag har ont i magen. Jag får det på morgonen innan jag skall köra. Jag är bara nervös för en sak. Hur jag skall börja. Inledningen. Det är hela grejen. Går bara början bra så kan jag hålla på tills färgen flagnar på väggarna. Men satan vad det är svårt med början. Jag har ju två olika gig. Två olika inledningar. På Brunnen blir det improvisation. Det gör jag alltid. Improviserar och hoppas på att hitta nytt material. Men på företagsgigget måste jag ha typ tre olika gameplans. Det kan bli ett tyst gig. Då blir det inget improviserande. Då blir det material direkt. Pumpa upp trycket med säkra skämt. Ibland blir det trots det inget tryck. De är det som är så hemskt med företagsjobb. Det kan bli stelt, minst sagt. Stelt är aldrig bra. Enkel regel. Alternativ två är lite skoj om företaget. Det blir tråkigt för mig. Det är inte kul eftersom jag är ganska ointresserad av företaget. Jag kan inte låtsas vara intresserad av något som inte intresserar mig. Sådan är jag. Jag anser det vara en bra egenskap att vara så. Det är ärligt. Det tredje alternativet är att vända på allt och säga "Välkommen hem till mig” och så talar jag bara om mig själv. Påstår att det är dom som gästar mig. Jag vet inte. Det blir säkert något helt annat. Man kliver upp på scenen och så upptäcker man hur läget är och så får man lägga kursen därefter. Beta av tiden. Suck. Det är det som är så jobbigt. Ovissheten. Hur fan blir det? Nu fick jag ont i magen igen. Jag måste skriva några jävla skämt om företaget. Hora lite. Men det spelar ingen roll hur många scenarion jag målar upp här hemma. Det blir garanterat på ett helt annat sätt i alla fall. Det bästa är om dom bara börjar garva. Då är man i mål direkt och så kan man surfa. Ibland blir det så. Kanske ikväll… eller inte… ont i magen igen. Typiskt!

5 kommentarer:

Gustav sa...

Percy är ju företagare, vad tycker Percy är roligt? Utgå ifrån det så blir det nog skitbra.
Lycka till!

opassande.se sa...

Alternativ 3 tycker jag känns som en bra inledning, känns som om jag personligen skulle gilla det i alla fall. Gudarna ska veta att man träffar jobbarfolket mer än sin familj... det brukar kännas rätt krystat på de där tillställningarna. Att vända på det kan nog vara en himla bra grej.

Anonym sa...

Är inte humor mycket improvisation till viss del? Om du har färdiga skämt så är ju risken att dem kanske inte alltid går hem(blir stelt)? Då kanske det hadde varit bättre att improviserat från första början?
Att låtsas vara intresserad är nog inge bra, utan kör ditt race så blir det nog bra!

Lycka till Johan!

Gonza sa...

Rheborg du var GRYM!!!
Speedad som jag var inför kvällens eventuella pris, satt det fint att få skratta åt dina skrönor om rosa baddräkter på gaygala och operationer där solen inte skiner. För att inte tala om dina två frisyrer - priceless!
Tyvärr bidde det inget pris, men däremot ett gäng sköna skratt.
Tack för det!

Sov gott nu!
// en murvel i mängden

Anonym sa...

*blåser på lilla magen*