onsdag, februari 06, 2008

Standup ikväll på Norra Brunn

Ikväll kör jag på Norra Brunn igen. Kl 21.00. Just nu försöker jag skriva något nytt men som vanligt så börjar jag göra annat istället. Skriva här tillexempel. Jag har ett krav på mig själv när jag skall göra standup och det är att göra ett nytt skämt varje gång. Ett skrivet nytt skämt. Jag improviserar ju också och då blir det automatiskt nya skämt men alltså ett som är producerat innan så att säga. Det är det jag håller på med nu. Jag försöker bara hitta ett ämne som är bra och utvecklingsbart. Det är tråkigt och därför har jag en annan flik uppe samtidigt. På den står det Dustin och med ett litet klick så kan jag kolla på TV apparater istället.

Jag kommer också att besöka Virtanen ikväll men vet inte riktigt vad vi skall prata om. Barnuppfostran står det på hans hemsida... Ok. Whatever. Det blir säkert bra. Bara jag slipper prata om privata saker så. TV 8 kl 22.05

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Johan,
har du någongång kännt att du inte har haft några bra skämt innan du ska göra standup? Hur gör du då för att improvisera så att det blir en kul och "galen" show? Har det någon gång varit så att du inte har kunnar att genomföra en show?
Vilken plats är den bästa för att få insperation till nya skämt? inne? ute?

Hälsningar en sok gillar Hjälp!(på tv 4)

***RHEBORG*** sa...

Nä. Jag har en act på 30-50 min som jag bygger allt runt. Jag skriver aldrig en helt ny act innan ett gig. Men man gör förändringar och försöker skapa nya rutiner.

Dr.Deo sa...

Tja, jag har fixat en blogg här på blogger.com (jag tänkte nog inte blogga) ...men jag tänkte att jag kunde ju ha ett användarnamn så att man vet vem som skriver vad här på alla bloggar. Min fråga är om det ok om jag heter Dr.Deo, eller vad tror du?
Är Dr.Deo (c) ,

Med vänliga hälsningar Dr.Deo

Fredrik sa...

Hej Johan. Tänkte på en sak. Tycker ofta att du kommer in i nån slags aggressivitet när du improviserar, förstår du vad jag menar? Vad beror det på? Är det för att du ska vakna, kicka igång dig själv lixom...eller?

***RHEBORG*** sa...

Hej fredrik.

Jag vet inte. Det bara blir så. Försöker såklart hålla det på rätt sida men är det improviserat så är det verkligen det. Jag går bara på infall. Det får bli vad det blir. Jag brukar tänka på att inte vara för offensiv men ibland kan det vara svårt. Så fort man börjar att styra för mycket över improvisationen så dör den. Som tur är bygger hela min act (nästan) på att jag attackerar mig själv så det jämnar ju ofta ut sig om jag nu klivit över någon gång.

Johnny sa...

Tjena Johan, apropå stand-up. Jag var på brunnen och såg dig i onsdags, klockrent som vanligt! Publiken va lite trög att få igång men det blev ju riktigt bra sista halvtimmen. Men en fråga, är det stand-up som du tycker är roligast av allt du gör? Komma till brunnen en vardagkväll och improvisera en del och mestadels få riktigt skön respons av publiken??

Anonym sa...

jag ar inte rheborg men har last hans blogg ett par ar och kan ju saga att sana fragor far man svara pa genom det... tankte forst svara at johan men kom pa att det skulle nog bli lite dumt. he he hej