torsdag, november 15, 2007

183 dagar

Nu är det klart att jag skall medverka i TV serien 183 dagar. Här nedan kan du läsa ur pressreleasen om vad det är för något.


"På måndag startar inspelningen av ”183 dagar” - en historia om fem ungdomar och den turbulenta tid som följer efter deras medverkan i dokusåpan HUS-1. Tuva Novotny spelar Emma, en av de fem HUS-1-deltagarna, och hennes lycksökande pappa spelas av Johan Rheborg. De övriga ungdomarna spelas av Sasha Becker, Jonatan Rodriguez, Malin Arvidsson och Ulric von der Esch. Den hungriga kvällstidningsreportern Anne spelas av Malin Morgan.

HUS-1 är den mest maxade dokusåpan tv-världen hittills skådat. Gränserna för vad som visas i rutan är framflyttade, publiken bjuds på ocensurerad fylla och sex och den cyniske producenten eldar på konflikterna med effektivt klipparbete. Under 183 dagar satsar husets unga deltagare allt för att vinna tittarnas röster och ha chans på prissumman på tre miljoner kronor.

Tiden i huset är tuff för deltagarna, men det är ingenting emot vad som möter dem när dörrarna mot verkligheten väl slås upp. För de fem finalisterna, Emma, Mandy, Laura, Sebastian och Tarek, blir återföreningen med vänner och familj fylld av konflikter när de på olika sätt tvingas stå till svars för sina handlingar. Samtidigt lockar kändisskapet, HUS-1-ungdomarnas utspel hårdbevakas av kvällstidningarna och de lär sig snabbt vad som krävs för att få stanna i strålkastarljuset. Symbiosen med kvällstidningsreportern Anne (Malin Morgan) blir mer och mer avancerad, ett felaktigt beslut leder till ett annat och ganska snart börjar det bli svårt för dem att behålla kontrollen över sina liv.

Emmas (Tuva Novotny) familjesituation är stökig så det räcker. Efter HUS-1-vistelsen blir den ännu mer komplicerad då hon blir uppsökt av sin pappa (Johan Rheborg) som hon inte haft kontakt med på många år. Men vad vill han egentligen?

Småstadstjejen Mandy (Sasha Becker) har drömt om framgång och kändisskap i hela sitt liv och tänker inte låta någonting stå i vägen för planerna. Om man inte duger som man är så får man väl helt enkelt ändra sig.

Laura (Malin Arvidsson) lider av dåligt samvete. Det kanske inte var så smart att lämna sin man och sin lilla dotter ensamma i 183 dagar? Nu ska hon ta igen förlorad tid och visa världen vilken fantastisk mamma hon är. Men det visar sig vara svårare än tänkt att kombinera familjeliv med kändisskap.

Rikemanssonen Sebastian (Ulric von der Esch) sökte till HUS-1 mest för att det var ”en kul grej”. För han behöver ju inte pengarna. Eller?

Tarek (Jonatan Rodriguez) har haft en tydlig rebellisk profil i HUS-1. Han är minsann inte som de andra idioterna, han är killen som vill nåt, som sparkar uppåt och slåss för en bättre värld. Hur kommer det sig då att det blir han som utmålas som skurken?

Manus är skrivet av Hans Rosenfeldt och för regin står Emiliano Goessens (”Leende guldbruna ögon”) och Nanna Huolman (”Kid Svensk”).

"183 dagar" produceras av SVT Väst. Inspelningen av sex timslånga avsnitt i HD startar i november och sändningen planeras till hösten 2008.

Titel: 183 dagar
Format: 6 x 60 minuter i HD
Regi: Emiliano Goessens (avsnitt 1-3) och Nanna Huolman (avsnitt 4-6)
Manus: Hans Rosenfeldt (samt Pernilla Oljelund ett avsnitt)
Inspelningstart: November 2007
Projektledare SVT: Annika Holmberg
Sändning: planerad till hösten 2008

Skådespelarfakta:

Tuva Novotny har spelat i filmer som bland andra ”Bang bang orangutang”, ”Smala Sussie” och ”Jalla! Jalla!”. I SVT har hon tidigare synts i dramaserier som ”Snapphanar”, ”Norrmalmstorg” och ”Herr von Hancken”.

Sasha Becker är just nu aktuell i rollen som Janna i SVT:s ”Sanningen om Marika”. Tidigare har hon medverkat i bland andra ”Poliser” och ”Orka, orka”.

Malin Arvidsson spelar just nu i ”Pippi Långstrump” på Stockholms stadsteater. Hon har synts i flera kort- och novellfilmer samt hade en roll i Björn Runges film ”Mun mot mun”.

Ulric von der Esch är nyligen hemkommen efter fem år i USA där han gått på teaterskola och arbetat som skådespelare. Har även haft mindre roller i svenska produktioner.

Jonatan Rodriguez känns igen från tv-serier som ”Saltön” och ”Tre kronor”. Just nu aktuell i ”Romeo och Julia” på Göteborgs stadsteater.

Johan Rheborg har spelat i filmer som ”Torsk på Tallin”,”Fyra nyanser av brunt” och ”Känd från tv” samt i tv-serier som ”Cleo”, ”Kenny Starfighter” och julkalendern ”LasseMajas Detektivbyrå”.

Malin Morgan är aktuell i SVT:s ”Isprinsessan” och ”Predikanten”. Tidigare har hon synts i tv-serier som ”Snapphanar” och ”Kvalster” samt på bio i ”Tjenare Kungen”.

För mer information:
Annika Jardin, SVT Kommunikation
031-83 71 57, 0733-82 23 76, annika.jardin@svt.se"

14 kommentarer:

Prankmonkey sa...

Sorry Johan, men upplägget i pressreleasen låter fullständigt ointressant och minst fyra år för sent. SVT 100%, med andra ord. TV om TV? TV om reality-TV? Meta-TV? Hans Rosenfeldt.... Boring!

Men, jag skulle väldigt gärna vilja veta hur du tänkte när du tackade ja? Vad är det som jag missat? Hur är manus? Hur sålde de in det till dig? Kort och gott; vad är det SVT Kommunikation - bless their souls - inte får fram?

***RHEBORG*** sa...

Det är väldigt enkelt. Jag har till skillnad från dig, antar jag, läst manus. Jag har också en vinkel på min roll. Dessutom har jag talat med regissören. Tre avgörande saker vid val av jobb som skådespelare. Jag vet inte hur du gör men jag tar normalt inte beslut om ett jobb baserat på en pressrelease eller vad som någon annan anser är "rätt". Då hade jag fortfarande sålt kameror i Täby Centrum tror jag. Hoppas detta ger dig den information du eftersökte.

brasse sa...

haha du rockar rheborg, som min polare brukar säga där vann du diskussionen. Att såga något pga som man själv inte ens sett är som att ha sex utan en kvinna eller man, eller vad man brukar ha sex med.

Nonsensakuten sa...

Att Cleo lades ner är fortfarande en stor skandal. Lycka till med nya serien.

G sa...

Hösten 2008!

Anonym sa...

Jag tycker det låter kul, har en fråga angående det "komiska" inslagen i tv-serien, kommer det att vara en form av underhållning i form av "fyra nyanser av brunt", eller kommer det att vara mera som typ Andra Avenyn?

Mvh .:PW

Anna sa...

1: Håller med nonsensakuten!
2: Med dig och Tuva i en serie kommer jag att titta lite på TV igen :)

Johan N. sa...

Men, du ska spela Tuva Novotnys FARSA!? Du känns för ung för det! I alla fall i min värld. :-)

Knastret sa...

Tur att du bor i ett land som Sverige där det enda man kan göra under 8 månader av ryskt kärnkraftsverksväder är att titta på tv. För annars hade nog ingen följt den där serien.

Men ett nytt jobb är ju alltid ett nytt jobb med roliga utmaningar och det är ju bra.

Muminmamman sa...

Vi är några som väntar spänt på serien, när den nu kommer? Vi i huset med röda väggarna.

Lia sa...

Är du fortfarande lika nöjd med beslutet?

Erik sa...

Aj aj aj. Hur kan nån tänka att detta skulle bli bra. Skrattretande vilket magplask detta blev.

Adam sa...

Ja vad säger man. Känns som detta är inspelat för tio år sedan. SVT när det är som allra allra sämst. Stolpiga platta karaktärer levererar repliker som är lika overkliga och märkliga som Tuva Nowotnys peruk. Börjar fundera på om inte en kommande dvd-box på denna serie kan fungera som en Tre Solar på förfesten. Herregud!

Bladder sa...

Som en Tre Solar? Sällan; även om 183 är lika dålig är den på tok för seg. Men man kan ju alltid hoppas att Kjelle B dyker upp som en joker snart och rör om i grytan!