torsdag, november 29, 2007

Improvisation


Jag inleder alltid min stand up med att improvisera med publiken. Det har blivit ett litet event i sig och det är ju helt omöjligt att planera innan vad som skall sägas eller vad som kommer ur munnen. Det blir i alla fall ofta väldigt uppskattat och när man ser det så här i efterhand så är det inte många punchlines men det uppstår en fantastisk kontakt mellan scenen och publiken. Man hamnar i ett gemensamt tillstånd. Då och där. Jag är helt beroende av att publiken svarar mig när jag frågar saker. Det händer ibland att dom inte vågar svara och då blir det genast tomt i huvudet på mig. Här är ett klipp från min improvisation som jag gjorde den 27 november. Totalt höll jag nog på och improviserade över tio minuter och det här är alltså ett litet citat ur det.

6 kommentarer:

Petra sa...

Hej där!

Är så nyfiken... vad svarade hon att dom jobbade med, precis innan klippet var slut???

Stor kram från Petra.

Kalle sa...

Bra improvisation. Kanske skulle jag ta mig till någon Rheborgsk stand-up..

Therese sa...

petra: sa hon inte "försäkringsbolag"? =))

Johan du är så jäävla bra. Älskar dig! Det är så tragiskt att du är gift. (För mig menar jag)

Tinan sa...

Haha vad roligt! Men vilken panik man får när man blir tilltalad av någon med mikrofon... Så jag förstår hennes reaktion att hon inte ville vara med :).

Kommer du upp till norrland nån gång? Bör jag ta ett snack med "kulturtanterna" om det?

Ha det bra.

Tina

Peter sa...

Fantastiskt roligt, blir mer och mer sugen på att se din stand up.
Det finns en amerikansk komiker vid namn Jimmy Pardo som i stort sett enbart jobbar med publiken. Det är en ren fröjd att höra hur snabb han är i tanken. Köp hans skiva Pompous clown på iTunes :)

Mvh / Peter

kroken sa...

jag bugar