fredag, november 23, 2007

Eftersmak av TV medverkan

Bandade en diskussion om medelklass och kultur idag. Jag har aldrig känt mig mer off. Vad gjorde jag där? Försökte förstå vad de andra talade om men begrep nästan ingenting. Jag är nog dum eller så lever jag i en helt annan värld än Carl johan De Geer och Åsa Lindeborg. Jag satt som en stiff mumie i fåtöljen och blev tvungen att säga att jag inte förstod vad de pratade om. Jag har aldrig skapat det jag gjort utifrån något klassperspektiv. Jag har bara försökt vara rolig... Kolla så får ni se. Vad ska jag göra för att bli mer kultur-korrekt? Jag har inget emot Carl Johan De Geer eller Åsa Lindeborg. Jag har alltid tyckt att Carl Johan varit toppen och rolig. (Tårtan) för fan... Men den där debatten begrep jag inget av. Dessa kulturpersonligheter och klassresor hit och dit. Jag tror jag ofta använder ordet karriär istället för klassresa. Kan det vara så enkelt?

7 kommentarer:

Anna sa...

Vart nånstans kan man se detta program? Jag hittade ingenstans på den där hemsidan. Är jag helt fattlös eller finns det inget?

För övrigt; Så länge du vet varför du gör det du gör, och så länge du inte gör något någon annan vill att du ska göra, så är det rätt. Skulle du bjuda in den där Carl och Åsa i en Killinggängsdiskussion skulle dom inte fatta någonting heller. Det är det som är så bra, att vi förstår olika saker olika bra. Och INGET är fel.

Vi behöver nog dock alla försöka få ett slags vettigt budskap i det vi gör ändå, trots allt. När man väl har chansen att synas i media, kanske man ska ta tillvara på så mycket som möjligt av den tiden, vilket jag tycker att ni gör oftast. Dvs, få ut en del av det man tycker är viktigt. Vad som är viktigt för en själv är förresten ingenting som någon kan ifrågasätta. Det är individuellt, såklart. (Du vet ju allt det här, men ibland måste man få höra det av en liten ungdom också, kanske)

Bla bla bla.
Måste tipsa om den här videon/låten (http://www.youtube.com/watch?v=A2zKARkpDW4) också, så jävla frän! :)

DU ÄR SÅ JÄVLA BRA! (Vann förresten nyss två dvd:er med Cleo-avsnitt på Tradera! YES! All you need is love ;D Jag blev fett glad.)

Tjo tja hej!

HS sa...

Det var ju tre gäster inbjudna, bland vilka du fick stå som representant för "medelklassen". Medelklassen är enorm och däför också norm, vilket förmodligen innebär att man är mindre benägen att reflektera över klassfrågor (såvida man inte har ett särskilt politiskt intresse eller engagemang). Du har helt enkelt haft mindre anledning att fundera över dessa spörsmål, jämfört med de övriga två där klassursprunget på olika sätt har upplevts som mer eller mindre problematiskt. Din oförstående inställning visade väl bara hur det faktiskt är, liksom. Och bli kallad "genialisk" av Carl-Johan var väl värt ansträngningen i sig? :)

***RHEBORG*** sa...

Kallade han mig genialisk? Det missade jag... :-) Typiskt!

Jag tror nog att din analys är helt korrekt. Jag ville mest ge en subjektiv bild av hur det känns att medverka i ett panelprogram om man som jag, aldrig brukar göra det. Dom övriga två som medverkade var mer debattproffs. Men jag hade naturligtvis inget emot att sitta med där. Då hade jag ju inte tackat ja. Gillar dom båda. Men jag får rysningar när jag hamnar i en situation som jag inte känner mig hemma i. Jag är verkligen ingen TV tyckare.

Anonym sa...

Skulle vara intressant att höra om du tror att du hade vågat ta för dig mer i diskussionen om du blivit tilldelad dig en roll att vara medelklass. Kanske inte låser sig då på samma sätt då kan jag tänka mig. Man har ju hört att skådespelare ofta är blyga när dom ska vara sig själva och blir på ett helt annat sätt när dom går in i en roll.

Ralph Chesterson sa...

Kanske för att:
You're a doer, not a talker.

henric sa...

Jag såg med skräckblandad förtjusning diskussionen på Axess igår. Det var underhållande för att det för mig är fullkomligt främmande men samtidigt fascinerande att allt i panelens vardag verkar utgå från ett klassperspektiv. Man vill desperat klänga sig fast vid något och det hela framstår som ändå i slutändan som ganska identitetslöst. Det blir väl så när man till varje pris vill sätta människor i fack. Men det är i alla fall tacksamma fördomar att skratta åt - och kanske ligger det något i att humor och klasskillnader går hand i hand, även om det kanske är diskussionen i sig är det som är det roliga. Det framstod i alla fall så när du satt där i soffan.

Jag tror det räcker med att du diskuterar kultur och klass för att bli mer kulturkorrekt. För en åskådare är det lite smärtsamt att se på och luktar illa, men det är säkert en förlösande känsla för den som gör det. Lite som se någon skita kol direkt på brasan.

Mattias S sa...

Du kan lägga upp klippet på din blogg härifrån:
http://video.google.com/videoplay?docid=7043316365010598772&hl=en