torsdag, januari 10, 2008

Jag gillar verkligen detta torg


Det här torget gillar jag jättemycket. Bilden gör det inte riktig rättvisa. Det är än mer fantastiskt live. Jag tror att det är belysningen. Det känns som att stå i en kuliss. En gigantisk teaterkuliss. Belysningen och vägarna som löper in i bild. Det blir ett fantastiskt djup när man står och tittar. Fönstren. Tvätten. Soporna. Klottret. Det finns ingen scenograf som kan toppa detta. Jag vågar nästan utse detta till mitt favorittorg. Nästan. Naturligtvis skall det besökas på kvällen. Adressen kollade jag inte upp. Området är i alla fall La Ribera. Jag chansar på att det är Placa del la Llana. Jag har nog lagt upp en bild på det tidgare men en man i fönstret. Han var inte där igår. Men det gjorde inget.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Åh där har jag varit. Hela Born (La Ribera) är fantastiskt. Hitta cocktailbaren Alma om du hinner. Den ligger i närheten av Rambla del Born och Picassomuseet. Fan, jag är inte alls avis...

skjorta bak sa...

Det gör det visst det, var fan e han!?

Emil S sa...

jag promenerade runt i barcelona med några bekanta i höstas och stannade plötsligt upp, fick någon slags deja vú-känsla. de andra undrade varför jag stannade och jag sa "vänta, jag känner igen det här... hmmmm... aaah!!! jag har sett en bild på exakt det här torget i johan rheborgs blogg!!!"

sedan ville jag springa till ett internetcafé och skriva här att jag var där. men det kändes ju inte så intressant för omvärlden, så jag sket i det. men nu passar jag på. jag var där du hade varit och är nu då.

väldigt fint torg.