lördag, januari 12, 2008

På väg hem igen...


Jag har skrivit lite repliker till Kenny Begins i en vecka nu och har precis blivit klar med det.

Nu slog det mig däremot att jag faktiskt skall medverka på Idrottsgalan på måndag. Jag har skrivit färdigt på Kennymanuset nu och då flöt nästa punkt i jobbagendan upp. Idrottsgalan. Kastade mig in i det och så fick jag ont i magen. Läste om Grammisgalan på nätet idag och då ångrade jag mig lite. Varför ska jag dit och utsätta mig?

Jag kommer köra lite ur min enmansföreställning tror jag. Se det som ett tack o hej från den. Har kört den i tre år nu och tror att jag tar och avslutar den i och med detta lilla framträdande. Den där monlogen har varit sanslös. Började i Göteborg på lilla Lisebergsteatern, flyttade till Rival i Stockholm, sen till Chinateatern och till sist körde jag den på Cirkus. Alltid fullt.

På Idrottsgalan blir det några minuter ur den och lite dans. Jag har skrivit om texten en aning så att den passar bättre i sammanhanget. Dom kräver att jag håller mig kort vilket är ett problem. Jag gillar att bre ut mig när jag väl står på en scen. Det är ofrånkommligt.

Däremot gillade jag mailet med kallningen. Dom kör mig i taxi till olika adresser i två dagar. Allt schemalagt in i minsta detalj. Det är skönt. Allt jag behöver göra är att levera och ha ont i magen i några dagar. Sen är det över och allt handlar om nästa gala. Vilken det nu är. Filmgalan kanske. Facebookgalan. Connexgalan... "årets mest aggresiva biljettkontrollant"

12 kommentarer:

Robban sa...

Om man inte har något nytt material att komma med,är det inte bättre att tacka nej till att uppträda då? Tänker på Idrottsgalan som håller på just nu.

Känns lite B. Men men. Finns väl förklaringar,och jag ska inte vara en sån gnällig bloggkommenterare som jag avskyr. Blev mest besviken och lite nyfiken bara.

Ha det bra!

Anonym sa...

Jag tycker du var helt galet bra nu på idrottsgalan. Du bjöd till ett och annat skratt. Ser fram emot mera humoristiska framträdande och filmer :)

Wolli-Bolli !!

Anonym sa...

tack för ett skitbra tal o en fantastisk dans på idrottsgalan! jag skrattade så jag fortfarande har ont i magen ;-D
you go girlyman!
/sigi

Monica sa...

Tycker du valde helt rätt jag skratta så jag knöt mig , det gjorde alla dom som satt i globen,)
jag o sambon såg din show på rival förra året skratta mycket o länge;)

Per Kjellin sa...

Jag tyckte att det var ett fint avslut på din enmans show. Jag var och såg dig på Rival, Tältprojektet x 2 och lite annat. Ett värdigt slut. :-) Ha det bäst.

Zabina sa...

Herregud Johan, du kan ju verkligen vicka på höfterna ;) Idrottsgalan behövde det ;)

Anna K sa...

Inte behövde du ha ont i magen Johan! Jag skrattade hela tiden, tackar för det! Du är helt GRYM, lätt en av mina top-3 favoritpersoner i komedivärlden. Och håller med föregående inläggare om dansen! Om jag hade varit din fru hade jag betalat massor! ;P Tänk om fler killar kunde vicka på höfterna sådär!

Anonym sa...

Helt grymt Johan! Bäst igår! Skratade så att dottern vaknade och det var det värt! Sträck på dig! Inte ont i magen mer. Du är BÄST!
Kram
olga

TeachGirl sa...

Riktigt bra framträdande igår, tack snälla! Vi var och såg föreställningen på Rival. Det var minst lika kul den här gången. Snyggt avslut!

Johnny sa...

Alldeles för mycket dans tycker jag, hade du hoppat den över den helt så hade det blivit riktigt bra.

Marco Pierrou sa...

Hade missat galan så såg reprisen idag tisdag och såg att du stod där och körde nästan samma bit som under din enmans-monolog i Hur tänker hon... Måste säga att dina 4 minuter eller vad du fick var de enda som inte kändes helt påklistrade.. Jag vet inte, läste andra kommentarer, nån som sa att du använt samma skämt som under just Hur tänker hon och att det var dåligt.. Jag vet inte, kanske nytt för denne att komiker använder sig av tidigare matrial..
Jag ser iaf fram mot nästa "enmans-show", känns som det är svårt att bli besviken... :)

Sus sa...

Du var lysande!

/Sus