tisdag, januari 15, 2008

Post IdrottsgalanJaha. Så var idrottsgalan över. Tackar för alla kommentarer. Speciellt de glada naturligtvis. Många glada tjejer noterar jag och inte lika glada killar. Det är en surrealistisk upplevelse att göra ett inslag under en sådan där gala. Jag ångrar det inte men... Inget man bör göra för ofta. Då riskerar man att bli ett nutcase. Jag väntade säkert åtta timmar på att få gå upp och riva av mina minutrar. Vankade fram och tillbaka under lysrören. Drack kaffe så jag började skaka. Pissade var tionde minut och så hann jag fundera ganska mycket. "Hur i helvete kunde jag tacka ja till det här?" Men några svar hittade jag ju inte. Jag bara ställde mig frågan. Om och om igen.

Jag borde naturligtvis tänkt på den oerhörda exponering den här galan har men som alltid så tänker jag. Det är bara en som tittar. En person. Alltså jag är ju inte dum men det är ett sätt som jag använder mig av för att förhålla mig till publiken när jag spelar. Jag tänker ofta så i alla fall och så fantiserar jag ihop hur den personen ser ut och är och så spelar jag för den enda personen. Bara den. Igår så var den personen en tjej så jag är ju inte helt förvånad över att det är mest just tjejer som reagerat positivt.

Skickar med en bild på Claes Malmberg som visar ganska bra hur det känns att göra något så fint som ett inslag på en idrottsgala. Vi artister är helt enkelt bara självplågare. Det är det enkla svaret till "Hur i helvete kunde jag tacka ja till det här?"

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Tittade på ditt inslag igår. Det var hur roligt som helst. Skrattade så att tårarna rann. Speciellt den manliga dansen! Det var precis på gränsen, så jobbar ett proffs. Tack!

Lars Bergman

Klingan sa...

Får instämma i hyllningarna gällandes ditt framträdande. Det skrattades högt här hemma!

Det jag kom att tänka på är väl att denna dansen får klassas som en svensk version av Ricky Gervais version i The Office. Vad tror du om det?

Anonym sa...

Jag såg ditt nummer på plats. Du är för fan ett geni!

anna braun sa...

jättebra igår. nu en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med. har nämligen googlat hit och dit vad heter låten när du dansar som en kvinna? mvh anna

Stefan sa...

Mycket roligt måste jag säga! Den enda gången jag verkligen skrattade under kvällen. Du lyfte galan åtskilliga snäpp! /S.

Godiva sa...

Du var helt fantastisk igår!

Och vilken blogg sen! Lovely!

Göte Børge sa...

Jag tror jag uppskattade detta blogginlägg mycket mer än ditt inslag på galan.

Det måste vara jättetufft med sådana här gig så mycket förberedelse, nervositet och så konstigt efter de få minuterna när allt är över.

Inte alls lika mycket adrenalin in om föräkringsbranschen.

Ulf Viberg sa...

Jag tycker att det är en klockren och rolig liknelse av verkligheten. Du gör den förbannat bra.

Men en liten fråga.
Känner jag inte igen denna episod från din föreställning för ett par år sedan? Kommer inte ihåg vad den hette.

Ulf Viberg sa...

Glöm det.
Läste precis ditt tidigare inlägg.

My bad...

Anonym sa...

Anna Braun; Slave to love tror jag det är du letar efter.

åke sa...

jag måste säga att det är väldigt modigt att ställa upp i dessa sammanhang. idrottsmänniskor+ alkhol+ kameraskräck blev ibland så pinsamt så jag var tvungen att byta kanal. mr jihde såg helt galen full ut. mkt märkligt att de vågar dricka inför kameran. mycket märkligt.

S sa...

Jag är kär i dig!