lördag, september 01, 2007

Dragon Gate


Jag är i Älvkarleby. Det här är ett helt sjukt ställe. Vid motorvägen ligger alltså ett Kina i miniatyr. Jag är sjuk. Jag har feber. Jag är inte speciellt glad överhuvudtaget. Det vimlar av kineser. Jag undrar stilla om jag har fått opium i kaffet? Vad gör jag här egentligen? Jag skall köra stand up mellan kinesiska superstars hos Wells. Någonstans mellan allt pling och plong skall jag prata om min röv. Det känns ju relevant... Vem har sagt att det skall vara enkelt. Ikväll blir det inte enkelt. Det blir svårt. Mycket svårt. Jag vandrar runt bland byggställningar och nyser. En kinesisk lastbil utan registreringsskylt av märket Beijing kör emot mig med två kinesiska byggarbetare inuti. Våra blickar möts. Goddag! En drake i sten finns inne i det iskalla huset vi får vara i. Den är inlindad i byggnät och omgiven av portaler med kinesika tecken. Jag dricker Gevalia och äter kolakulor under en kinesisk papperslampa till tonerna av nån jävla ensträngad kinesisk sköldpaddsfiol eller vad det är. Jag undrar om man kan boka av två timmar innan ett gig. Jag vill hem.

3 kommentarer:

Petra sa...

Tycker synd om dej. Men måste tilläga att efter denna "skit"vecka jag haft hade det nog vart lite trevligt med lite opium.

Lycka till mellan plingen!
Kram på´re.
Petra.

Anonym sa...

har inte skrattat så mycket tidigare till något av dina blogginlägg :D

Anna sa...

Haha, underbart. Men Älvkarleby är ju fint. Gävle är däremot skit, eftersom Gevalia finns där, och de har inga kaffesorter som är Rättvisemärktcertifierade. Skithögar alltså!!!!!!!!!!!!! Så jag hoppas du styr enbart Rättvisemärkt kaffe i fortsättningen, Johan! För Gevalia är skit. Älvkarleby är fint.

Häddå!